Jelenlegi hely

November 6. - Az internetes vásárlás napja!

2011 óta november 6-án rendezik meg az internetes vásárlás napját. Utánajártunk, miért is jó ez nekünk!

Vásároltál már a világhálón keresztül?

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált hazánkban is az online vásárlás, nem véletlenül. Lássuk csak, milyen előnyökkel jár!

Gyors: A webáruházban nincs parkolóhely-vadászat, sorban állás, probléma a pénztárnál! Negyedóra alatt elintézhetsz akár egy nagybevásárlást is. Nem kell igazodnod a nyitva tartáshoz, rendelhetsz az ebédszünetben, a villamoson ülve, gyakorlatilag bárhol és bármikor.

Környezetkímélő: Ha a netről vásárolsz, jellemzően futár vagy postás hozza a csomagodat. Nincs kismillió nejlonszatyor, csak egyetlen kartondoboz, ami nagyszerűen újrahasznosítható (add a gyerekeknek, biztosan tudnak vele mit kezdeni!). Plusz pont: a cucc házhoz jön, nem te cipeled fel a 4.-re, amikor pont elromlott a lift és veled van két gyerek, babakocsi, kismotor, pelenkázótáska...

Gyermek a dobozban

Olcsó: Nem csábulsz el a kasszánál gondosan szemmagasságba helyezett termékek láttán, és nincs szükség oda- és hazautazásra sem. A webáruházak fenntartási költségei lényegesen alacsonyabbak, mint a hagyományos üzleteké, ez pedig megjelenik a termékek árában is.

Kényelmes: Nyugodtan összehasonlíthatod az egyes boltok kínálatát és árait, a termékek tulajdonságait. Nézelődhetsz, vissza-visszatérhetsz, és ha mégsem tetszik, amit kaptál, minden további nélkül visszaküldheted. Egyetlen eladó sem fog furcsán nézni rád emiatt! Kerestél már 28-as, villogós talpú Pókemberes csizmát egy péntek délutánon, ovi után hullafáradt gyereket magad után vonszolva? Akkor biztosan tudod, miről beszélek, amikor azt mondom: kényelem.

 

Mire figyelj?

Az internetes vásárlás a hírekkel ellentétben többnyire biztonságos, de nem árt körültekintőnek lenni. Soha ne add meg a bankkártyád PIN-kódját, vagy a személyes adataidat a feltétlenül szükségeseken (név, lakcím, telefonszám) kívül! Egyes bankoknál lehetőséged van e-kártyát igényelni a bankszámládhoz: ehhez minden egyes vásárlásnál egyedi kód generálódik, ráadásul telefonos visszajelzésre is szükség van, és elegendő, ha mindig csak annyi pénzt helyezel el rajta, amennyit éppen költeni akarsz.

Ha megrendeltél valamit, de nem tetszik, nem jó a mérete, vagy egyszerűen csak meggondoltad magad: 14 napod van visszaküldeni! Erről részletesen is olvashatsz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán.

Bankkártya

 

Kedvet kaptál? Időzíts november 6-ra!

2010-ben egy e-kereskedelmi szakmai marketingkonferencián merült fel először az internetes vásárlás napjának ötlete. A kezdeményezés arról szól, hogy a webáruházak egy bizonyos napra időzítenek a szokásosnál is nagyobb kedvezményeket: november 6-án jelentős árengedménnyel, ingyenes kiszállítással, ajándékokkal kedveskednek nekünk, vásárlóknak. Ha ügyes vagy, még a nagy karácsonyi hajsza előtt beszerezheted az ajándékokat, töredék áron, a kanapéd kényelméből!

Nézz szét itt: internetes vásárlás napja

Jó vásárlást!

Szerző: Sz. Szabina - Zalaimami