Jelenlegi hely

Rózsaszínben látni a világot

E kifejezést azokra használják, akik boldogok, vidámak, mindenhez optimistán állnak hozzá. A jókedv, az öröm, de a szerelem és a romantika színe is a rózsaszín. Olyan fogalmak kapcsolhatók hozzá, mint az intuíció, a feltétel nélküli szeretet vagy az intimitás. A rózsaszín a kislányok színe. De vajon ez mindig így volt?

A játékok világából további cikkeket olvashatsz a Vesszőparipa webáruház blogján.

Sokan nem tudják, hogy 1940-ig a fiúk színe volt a rózsaszín. Állítólag azért, mert a vörös egyik árnyalataként a férfiakkal kapcsolták össze. Vörös volt például a katonák egyenruhája, de a piros az erőt, a cselekvést, a harcot, a dinamikát is jelenti sok más mellett. A kislányokat régen kékbe öltöztették, mivel az Szűz Mária színe.

A rózsaszín csak a II. világháborút követően lett egyértelműen a lányoké. Egy kísérlet során ugyanis arra jöttek rá a pszichológusok, hogy a kislányok 2-3 éves korukban ezt választják kedvenc színüknek. Az óvodáskorú fiúk pedig kezdenek elhatárolódni tőle. Az is kiderült, hogy a felnőttek a rózsaszínt utálják a legjobban, a kéket viszont nagyon szeretik. Akárhogy is van, a rózsaszín-korszakot egyetlen lányos család sem kerülheti el.

A színnek többféle árnyalata van. Míg a világosabbak az agresszió csökkentésére is kiválóak, addig a sötétebbek a magabiztosságot növelik. A rózsaszín az együttérzés, a hála, a nőiség, a lágyság színe. Vigyázat! Étvágygerjesztő hatása is van! Talán észre sem vesszük, de a szín megjelenik az életünkben sok helyen. Rózsaszín a hajnal, a cukormáz a fánkon, a puncsfagyi, a koszorúslányok ruhája, a pohárban a rozé, a púderünk, az orchideánk, de akár a körömlakkunk is.

Lányos játékok is gyakran készülnek e szín felhasználásával. Az ünnepekre készülve összegyűjtöttük azokat a termékeinket, melyek e színvilághoz tartoznak. Rózsaszín, lila, ciklámen, pink vagy bordó? Mindegyikkel találkozhatunk a gyerekszobákban. Fajátékaink között Te is biztosan megtalálod azt, amelyik elnyeri tetszését, még akkor is, ha Neked is a kék a kedvenc színed. Most nézz egy kicsit gyermeked szemével, lásd Te is rózsaszínben a világot!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére