Jelenlegi hely

Dr. Regős Attila

Családjogi kérdések (gyermek elhelyezése, gyerektartás, szülő-gyermek kapcsolattartás, házasság felbontása, házassági vagyonjog, származás megállapítása iránti ügyek, stb.), terhes, illetve kisgyermeket nevelő nők munkajogi ügyei, örökösödési ügyek, gyermekek vagyoni ügyei, illetve egyéb, az oldalon található témákkal kapcsolatos ügyekben lehet az ügyvéd urat kérdezni.

Dr. Regős Attila ügyvéd
6720 Szeged, Kölcsey u. 8/a fszt. 2. (Regős & Márton Ügyvéd Iroda)
Mobil: 20/593-8010
 
Ezen a fórumon gyermekekkel kapcsolatos jogi kérdéseket lehet feltenni, különös tekintettel az alábbi kérdésekben:
  • családjogi ügyek (gyermek elhelyezése, gyerektartás, szülő-gyermek kapcsolattartás, származás megállapítása, stb.)
  • terhes illetve gyermekes nők munkaviszonnyal kapcsolatos ügyei
  • gyermek vagyoni ügyei,
  • örökösödési ügyek
  • egyéb, az oldalon található témákkal kapcsolatos ügyek
     
A kérdések megválaszolását szakemberünk 5-6 munkanapon belül vállalja.
 
A kérdések a felhasználók által küldött információk alapján kerülnek megválaszolásra, így az adott ügy dokumentumainak teljes körű ismerete nélkül az ügyvéd úr az írásaiért és az abban szereplő válaszaiért felelősséget nem vállalhat.
 
Amennyiben mindenre részletre kiterjedő, illetve egyéb ügyekkel kapcsolatos megbízható jogi tanácsadásra van szükséged, a személyes találkozó időpont egyeztetése céljából hívd a fenti telefonszámot.
 

Hozzászólások

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Válásom után a gyermekek nálam lettek elhelyezve, volt férjemtől pedig vonták a fizetéséből a gyermektartásdíjat. Lányomnak 2015.október 31-én lejár az egyetemen a tanulói jogviszonya. A férjemet erről értesítem rövidesen levélben,mert egyébként személyesen nem tartjuk a kapcsolatot. Ezen kívül nekem van-e bármilyen kötelezettségem? Nekem kell-e a bíróságra menni,hogy bármilyen ítélet szülessen? Van egy kisebb gyermek még, aki velem él, ő most 13.évfolyamos. 2010 óta nem kértem a tartásdíj összegének emelését. Az édesapa azt szeretné, ha szóban megegyeznénk és csak egy gyerek után kellene fizetnie az eddig meghatározott összeget, illetve fizessem neki vissza a július óta utalt tartásdíjat, mert szerinte arra nem voltam már jogosult.Lányom július vége óta próbaidejét tölti egy munkahelyen,amely szintén október végén fog lejárni.Kérem tanácsát. Válaszát előre is köszönöm.

 

Kedves Zsuzsanna!

A volt férje értesítése mellett a bíróságnak is köteles bejelenteni a tartásra való rászorultság megszűnését. A bejelentést követően a bíróság a tartási kötelezettséget per nélkül szünteti meg.

Azon tartásdíjat, amelyet a gyermek tanulmányai befejezését (a konkrét esetben a diploma kiadását) követően vett fel, köteles visszafizetni, a visszafizetésről mindenképpen valamilyen okiratot (átvételi elismervény, bankkivonat) őrizzen meg. Ha pl. a lánya júniusban megkapta a diplomáját, akkor köteles Ön a júliusi tartásdíjat visszafizetni.

A másik kérdésben (másik gyermekre vonatkozó tartásdíj felemelése) a felek (írásbeli) megállapodása az irányadó, ha nem tudnak megállapodni, akkor Önnek pert kell indítani tartásdíj felemelése iránt.

Tisztelettel: 

dr. Regős Attila
ügyvéd

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Köszönöm a segítséget!