Jelenlegi hely

Egy nap a legkisebbekért!

November 17-én ünnepeltük a Koraszülött gyermekek Világnapját, a jeles esemény alkalmából rendezett tematikus programok mellett, olyan kiemelt eseményeken is részt vehetünk, amelyek egész társadalmunk együttérzését szimbolizálták a legkisebbek mellett. A Lánchíd, vagy szegedi Dóm lilába borulása hívta fel a figyelmet, hogy az orvosi értelemben a 37. terhességi hét előtt született gyermekek a legtörékenyebbek, a legkiszolgáltatottabbak, gondozásuk, fejlesztésük kiemelt figyelmet igényel.

Hazánkban körülbelül minden 10. gyermek hamarabb látja meg a napvilágot, a koraszülés okait teljes egészében még nem sikerült feltárni, de természetesen vannak olyan kockázati tényezők, amelyek ha fent állnak egy terhesség alatt, akkor nagyobb esélye van a koraszülésnek.

A legkisebbeket és családjaikat Csongrád megyében a Korábban érkeztem Dél Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány támogatja. A szegedi Koramentorházban minden olyan szolgáltatást megkapnak a koraszülöttek és családjaik, amelyekre az első kritikus hetekben szükség lehet, az ingyenes szolgáltatások egyrészt a gyermekek mozgás- és értelmi, érzelmi- és beszédfejlődését támogatják, másrészt a szülők és hozzátartozók kompetenciaérzését is növelik. Ehhez a komplex támogatói központhoz nemcsak a gyermek megszületése után, hanem már a veszélyeztetett terhesség idején is, amennyiben fennáll a koraszülés veszélye bizalommal lehet fordulni.

Elérhetőségek:

Fénykép forrása: https://www.facebook.com/korabbanerkeztem.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!