Jelenlegi hely

Fitt-forma csoportos edzés Gut Gabival- egy olyan hely, ahol gyerekkel, gyerek mellett is tudsz sportolni, mozogni

Szeretnél sportolni, de úgy érzed, család mellett nem tudsz mikor időt szakítani rá? Munka mellett háztartást vezetni, anyaként és feleségként időt teremteni mindenre sokszor valóban nem egyszerű. De az egészségeddel, magaddal Neked is foglalkoznod kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog anya és társ tudj lenni, hogy helyt tudj állni a mindennapokban, hogy feltöltődve tudj mesét olvasni, tanulni, játszani a gyermekeddel, hogy a férjeddel töltött időt valóban teljes odaadással, csak Rá koncentrálva tudd eltölteni és élvezni.

A mozgás Neked is jár! És hidd el, nem csak Te fogod érezni a pozitív hatását, hanem a családod is örülni fog! Szeretnéd, de mégis gyerkőccel hogyan? Hozd el magaddal Őt is! :) Gyere el Te is a Fitt-forma edzésre, ahol díjmentes játszóházunkban szakképzett óvónő foglalkozik vele: játszik, olvas, rajzol, vigyáz rá.

Ki az a Gut Gabi?

42 éves nő, édesanya és társ vagyok. Egy olyan nő, aki szereti jól érezni magát, mosolyogni és egészségesen élni, tanulni és tanítani. Gyermekkorom óta a mozgás az életem szerves része.

Főiskolás éveim alatt kezdtem el csoportos aerobik órákat tartani – a mozgás adta szabadság, a mozgás öröme minden élethelyzetben, bármilyen körülmények között lendületet és mérhetetlen erőt adott, kitartásra és önfegyelemre nevelt.

Sportoktatóként fontosnak tartom, hogy segítsek azoknak, akik úgy érzik, hogy itt az idő a testi-lelki változásra, a személyiségük fejlesztésére, mert szeretnének egészségtudatos, minőségi életet élni. Azon dolgozok, hogy tapasztalataimat és megszerzett tudásomat, lelkesedésemet és pozitív életszemléletemet másoknak átadhassam megkönnyítve ezzel az emberek életét. Célom, hogy az embereket  az edzésekkel a rendszeres sportolásra, a mozgás örömére ösztönözzem.

Miért érdemes velem tornáznod?

  • mert az óráim olyan gyakorlatokból állnak, amik minden izomcsoportot átmozgatnak.
  • mert a csoportos edzésen is odafigyelek Rád, és ha szükséges, könnyítve tudod végezni azokat a gyakorlatokat, amik számodra még nagyon megterhelők.
  • mert folyamatos konzultálási lehetőséget biztosítok számodra.
  • mert különböző ösztönzők és nyereményjátékok részese lehetsz.
  • mert pozitív visszajelzéseket, motiváló gondolatokat, bátorítást, lendületet és erőt kapsz az órákon.
  • mert pozitív hangulat és inspiráló légkör vesz körül.
  • mert a gyermekeddel is jöhetsz nyugodtan, Ő is jól fogja érezni magát, amíg Te tornázol.
  • mert egy vidám, pozitív közösséghez tartozhatsz, ahol Neked és gyermekednek is új barátságok köttethetnek.

Kérdések, amik Benned is felmerülhetnek

1. Nagyon régen nem tornáztam már, de szeretnék újra sportolni. 40 kg súlyfelesleg van rajtam. Mi lesz, ha nem bírom a 90 percet végigtornázni?

Ha régen nem tornáztál és/vagy súlyfelesleged van, akkor fokozatosan kell felépíteni az edzésed, a terhelésed. Bemelegítés után, pici pihenőkkel, de bírni fogod Te is a gyakorlatokat. Bármikor úgy érzed, hogy muszáj megállnod, akkor pihensz egy picit és újra folytatod. Nem az a lényeg, hogy meg kellett-e állnod, vagy hogy hányszor álltál meg! A lényeg az, hogy ott vagy és csinálod! És egy pillanatig se gondold azt, hogy egyedül csak Te fogsz megállni!

2. Három gyermekes édesanya vagyok. Vihetem mind a három gyermekem? Hány éves kortól fogadjátok a játszóházban?

Igen, ahány gyerkőcöd van, hozhatod mind! Általában 2-8 éves gyerekek kísérik el a szüleiket, de már van egy 1 éves édes kislányunk is, Gréti. Ő eddig a legfiatalabb kisManónk, Ő is jól érzi magát. Úgy gondolom, ha egy gyerkőc szépen eljátszik, ül, járkál (anya nélkül is), akkor 1 évesen már neki is élmény a Fitt-forma-Fitt-Kid.

3. Mit csinálnak a gyerekek, amíg én tornázok?

A gyerekekkel szakképzett óvónő foglalkozik, játszik, olvas, rajzol, vigyáz rájuk. Van, amikor arcfestéssel lepjük meg a legkisebbeket, és van, amikor más meglepetéssel tesszük még színesebbé számukra is ezt a 90 percet.

4. Kismama vagyok. Mehetek az Fitt-forma edzésre?

Igen, a gyermekágyas időszak lejártával, a hatodik hét után, a testmozgást is elkezdhetjük. Ha császármetszéssel született a babád, akkor a regenerálódás függvényében a két hónapot optimális kivárni.

5. Torna közben odajöhet hozzám a gyermekem?

Természetesen igen! Nagyon édesek, amikor odaszaladnak anyához, adnak neki egy hatalmas puszit és már szaladnak is tovább. De lehet, hogy csak éppen megpihen anya mellett, vagy együtt tornázik anyával. Így közös élmény is a mozgás a gyerkőccel és egyben szülői példamutatás is! Az anyák és gyermekeik torna közben látják egymást, így mindenki nyugodt és biztonságban érzi magát.

6. Tornázhatok szoptatás mellett?

A tévhitek ellenére a szoptatás összeegyeztethető a mindennapi életvitellel, a sportolással is. A szoptató kismamának nem kell otthon ülnie éjjel-nappal, nem kell lemondania sem a pihenésről, sem a tanulásról, sem a munkáról, sem a sportról.

Elterjedt tévhit, hogy az izomláz hatására „megsavanyodik” a tej, ez azonban nem igaz. Bár edzés után növekszik az anyatej tejsavtartalma, ez rendszerint egyáltalán nem vagy csak kevéssé csökkenti a baba szopási kedvét. Azonban a túlzott megterhelés hatására csökkenhet a tej mennyisége, ezért mindenképpen tartsuk be a fokozatosság elvét! A legfontosabb, hogy semmi olyasmit ne tegyünk, ami érzéseink szerint rosszat tesz nekünk, kellemetlen, vagy túlságosan megerőltető.

7. Mire kell figyelnem, ha szoptatás mellett tornázok?

Fokozottan figyeljünk a folyadékpótlásra, torna közben és után is igyunk ásványvizet. Viseljünk rugalmas, jó tartást biztosító sportmelltartót, mivel a mellek túlzott rázkódása – amellett, hogy kellemetlen lehet – tejcsatorna elzáródást is okozhat.

8. Szülés utáni szétnyílt hasizommal mehetek a tornádra?

Igen, jöhetsz nyugodtan. Fontos tudni, hogy a "hagyományos" hasizom-erősítő mozdulatok (hasprés, lábemelés) ebben az állapotban inkább ártanak, mint használnak ezért a hasizom fejlesztésénél vannak gyakorlatok, amiket más gyakorlatokkal helyettesítünk ebben az esetben. Van olyan anyuka, aki így jár tornára és nagyon szépen végigtornázza az órát, óra végén pedig számára differenciáljuk a hasizomfejlesztő- és erősítő gyakorlatokat.

9. A tornádra csak csinos és fitt lányok, anyukák járnak? Nem fogom kellemetlenül érezni magam, amiért van rajtam súlyfelesleg?

A Fitt-forma edzésekre járnak olyan anyukák is, akik 20 éve nem tornáztak, olyanok is, akik heti háromszor edzenek és mellette kiegészítésként jönnek hozzám. Vannak anyukák, akik 30 kg súlyfelesleggel tornáznak és van, akinek az a fontos, hogy egy picit erősödjön, mert annyira vékony. Van, aki izmosodni szeretne, van, aki bomba alakkal jár kitartóan az edzésekre és van, aki az állóképességét szeretné növelni. Egy valami azonban mégis közös bennük: csinos, kiegyensúlyozott Nőként szeretnének büszkén a tükörbe nézni és azt érezni, hogy igazán jól érzik magukat a bőrükben testileg-lelkileg egyaránt.

10. Mit kell vinnem magammal a tornára?

Amire szükséged lesz: víz, polifoam és törölköző

11. Hol és mikor tartod a Fitt-forma edzéseket?

Helyszín: Arany János Általános Iskola (6724 Szeged, Kukovecz Nana u. 4-6)

Időpont: minden szombaton 9.00-10.30-ig

12. Mennyiben kerül a torna?

Ha első alkalommal jössz Fitt-forma edzésre, akkor az edzésed ingyenes. Próbáld ki az órát, ismerj meg, lásd, hogyan működik nálunk gyerekekkel is a mozgás. Második alkalomtól 1500 Ft/alkalom (90 perces torna).

13. Mennyibe kerül a játszóház?

A játszóház díjmentes az edzés idejére minden gyermeknek.

14. Kell jelentkezni a Fitt-forma edzésre?

Ha jelzed nekem (Facebook, email, messenger), hogy készülsz jönni a következő edzésre és hozol-e magaddal gyerkőcöt, azt hálásan köszönöm. De az edzések jelenleg nincsenek regisztrációhoz kötve, így akár reggeli ébredés után, hirtelen elhatározásból, is elindulhatsz nyugodtan a Fitt-forma tornára!

15. Hol találok egyéb információt?

Keress bátran a 0670 942 4443-as telefonszámon vagy az info@gutgabi.hu email címen.

Weboldalam: www.gutgabi.hu

Facebook: www.facebook.com/gutgabi

Vallom, hogy a személyiségünk fejlesztése, kiegészítve az egészségtudatos életmóddal, a kulcs a kiegyensúlyozott, boldog élethez. Család, gyerekek mellett, velük együtt is lehet tanulni, fejlődni, mozogni, velük együtt élni egy igazán boldog, tudatos, minőségi életet. Szeretném, ha minél több édesanya megtapasztalhatná ezt. Én ezt képviselem, én így élek, ezért érzem hitelesnek magam abban, amit csinálok.

Sok szeretettel várlak Téged is! 

Fitt-forma- Neked, Érted, Rólad szól!

Gut Gabi

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!