Jelenlegi hely

Gyereknap a tűzoltóságokon: nyitott szertárkapuk

2018. május 27-én, vagyis gyereknapon ismét megnyílnak az ország tűzoltólaktanyái a legkisebb rajongók előtt. Az érdeklődő családok betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe. Mutatjuk a szegedi és a Csongrád megyei helyszíneket.

Vasárnap az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt 10.00 és délután 16.00 között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődőket.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök, a kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozó önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok, a bemutatóteremmel, kiállítással és emlékszobával rendelkező igazgatóságok és katasztrófavédelmi kirendeltségek, valamint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei várják a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket.

Gyermeknap alkalmából a tűzoltók országszerte több próbariasztást is tartanak majd május utolsó vasárnapján, miközben számos izgalmas bemutatóval fogadják a gyermekeket, illetve az általános és középiskolás diákokat. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor.

A program ingyenes.

Csongrád megyei helyszínek listája

  • Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - Szeged, Napos út 4.
  • Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - Csongrád, Hunyadi tér 11/A
  • Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - Szentes, Kossuth u. 4.
  • Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - Hódmezővásárhely, Szent István tér 1.
  • Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - Makó, Vorhand Rabbi tér 1.
  • Szegedi Önkéntes Tűzoltó és Mentőegyesület - Szeged, Napos út 4.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!