Jelenlegi hely

Képzerdő: Szeged első Intelligens Játszóháza

A Képzerdő Szeged első Intelligens Játszóháza, a belváros szívében. Arra törekszünk, hogy új utakat ismertessünk meg a fiatalokkal a szabadidő hasznos és élvezetes eltöltésére.

Nálunk a játékosság és a képzelet van a középpontban:

 • A dráma, kézműves, amerikai angol és alkotói energiákat megmozgató foglalkozásaink mellett számos asztali társasjátékot lehet kipróbálni illetve kölcsönözni tőlünk.
 • Ps4 Pro konzolokkal, virtuális (VR) szemüveggel és szimulátor székkel felszerelt Tech szobánkban mindenki megtalálja a magának való szórakozást legyen az egyéni vagy kooperatív játék.
 • Szülinapi zsúrok, nyári táborok, privát rendezvények szervezésével is foglalkozunk.

Októbertől színjátszó foglalkozásokkal, alkotó és előkészítő kurzussal, képregénykészítéssel  és zenélő-daloló foglalkozással várunk minden kicsi és nagy gyereket!

Színjátszó foglalkozások

Oktatónk, Kállai Ákos a Színház és Filmművészeti Egyetemen végzett színész-drámatanár, aki a színházi nevelés legkülönfélébb módszereit alkalmazva segít a fiataloknak, hogy jobban megismerjék önmagukat és a körülöttük lévő világot.

Paca: drámajátékos szakkör óvodásoknak

A szakkörön nem elsősorban a színjátszói produktivitáson van a hangsúly, sokkal inkább a gyermekek személyiségének kibontakoztatásán és fejlesztésén. A foglalkozás során alkalmazott drámajátékos módszerek hatékonyan fejlesztik a koncentrációt, a kreativitást, az önkifejezést és a csoportmunkában való együttműködés képességét. Segít felkészülni az általános iskola szellemi kihívásaira és jól kiegészíti az óvodai foglalkozásokat.

 • Korosztály: 5-6 év (csoportlétszám: max. 10 fő)
 • Időpont: kedd 16:30-17:30
 • Időtartam: 60 perc
 • Ár:  6.000 Ft/fő/hónap                              

Színrágó: színjátszószakkör általános iskolásoknak

A szakkör során különböző drámajátékos és improvizációs technikákon keresztül sajátítják el a diákok a színjátszás alapjait jelentő képességeket és a színházi alkotófolyamatra való érzékenységet.   Cél, egy közös színházi előadás létrehozása, melyet a gyerekekkel közösen, a saját ötleteikből építkezve hozunk létre, ám a hangsúly elsősorban a személyiségük kibontakoztatására helyeződik. A közös alkotás élménye jól fejleszti a bennük rejlő kreativitást és fantáziát, a koncentrációt, miközben magabiztosabbá válnak a közös gondolkodás és önkifejezés terén. Kifejezetten hasznos a visszahúzódóbb vagy éppen a túlbuzgó gyerekek számára, hogy drámajátékok által mutassák meg egyéniségüket. A folyamat hatékonyan fejleszti a diákok iskolai teljesítőképességét, miközben szoros barátságokra tesznek szert.Korosztály: 9-12 év , 12-14 év

 • Korosztály: 9-12 év, illetve 12-14 év (csoportlétszám: 10 fő)
 • Időtartam: 60-90 perc
 • Időpont: kedd 18:00-19:00
 • Ár:  6.000 Ft/fő/hónap

Színlázító: színjátszószakkör középiskolásoknak

A szakkör célja a színházi alkotómunka iránt érdeklődő fiatalokban rejlő színészi és rendezői készségek kibontakoztatása, gyarapítása a személyiségfejlesztés tükrében. Egy közös színházi előadás elkészítésén keresztül tesznek szert tapasztalatokra a színházi szakma különböző területein. Az előadás létrejöttét a fiatalokkal közösen, az ötleteikből kiindulva valósítjuk meg. A folyamat során ön- és társismereti, történetírás és szerkesztési, improvizációs, rendezői és színészmesterség gyakorlatokon vesznek részt a diákok. A produktum létrejötte és a szakmai képességek csiszolása mellett nagy hangsúlyt kap az iskolai elvárásokhoz szükséges képességek és a fiatalok egyéniségének fejlesztése is. Minden érdeklődő számára ideális, előzetes színjátszó tapasztalat nem szükséges.

 • Korosztály: 14-16 év, 16-18 év (csoportlétszám: max. 10 fő)
 • Időtartam: 120 perc
 • Időpont: szerda 18:00-20:00
 • Ár:  8.000 Ft/fő/hónap

Alkotó és előkészítő kurzus

Ha úgy érzed, hogy kreatív vénával rendelkezel és szívesen járnál rendszeresen egy alkotó közösségbe, ahol elsajátíthatod a technikai ismereteket, vagy már meglévő tapasztalataidat szeretnéd kibővíteni, gyere el hozzánk a Képzerdő alkotó és előkészítő kurzusaira. A tradicionális művészet oktatás alapelveit és módszereit tiszteletben tartó, de annak határait kitágító metodika alapján dolgozunk. Tanáraink is csak a közelmúltban fejezték be művészeti tanulmányaikat és épp ezért pontosan tisztában vannak a mai magyar művészetoktatás erősségeivel és hiányosságaival. Az oktatás kétirányú folyamat, amelyben a diákok épp úgy részt vehetnek a tanmenet formálásában, mint az oktatók.

Oktatónk: Hegedűs Ioan Andrei, grafikus és festő, a Szegedi Nemzeti Színház díszletfestője.

Főbb témák amivel a kurzus alatt megismerkedhetnek a jelentkezők: forgás testek/ drapéria / csendélet / portré / mozdulat vázlatok (kroki) / alak rajz / festés / kollázs / montázs / vegyes technika/szén rajzolás. A kurzushoz minden szükséges eszközt biztosítunk.

 • Korosztály: 10 éves kortól (csoportlétszám: 6 fő)
 • Időpont: péntek 16:00 és 20:00 között
 • Időtartam: 120 perc
 • Ár:  10.000 Ft/fő/hónap

Képregény készítés kicsiknek és nagyoknak

Ha érdekelnek a képregények és mindig szerettél volna sajátot készíteni, de nem tudtad, hogyan kezdj neki, itt a lehetőség! Megcsodáljuk a mesterek munkáit, átvesszük az alapokat, kipróbáljuk mit tudunk, fejlesztünk, fejlődünk, gyakorlunk, és a félév végére saját képregényeket készítünk. Közösen rajzolunk, egymást segítve haladunk a pálcikaemberektől a bonyolultabb figurák és képek felé. Minden érdeklődőt szívesen látunk 9-től 99 éves korig.

Vadas Máté grafikus és illusztrátor, a 5Panels és a CerebroComics alkotócsoportok tagja. 2009 óta jelennek meg képregényei újságosoknál vagy online. A képregény alkotást, mint örömforrást, azonban egész életében gyakorolta, lelkesen osztja meg ismereteit és tapasztalatait az érdeklődőkkel.

 • Korosztály: 9 -99 év (csoportlétszám: 10 fő)
 • Időtartam: 60 perc
 • Időpont: csütörtök 17:00-18:00
 • Ár:  8.000 Ft/fő/hónap

Zenélő-daloló foglalkozás

Mulatság kicsiknek, hangszereken történő játékos gyakorlás, éneklő aprónép.

A gyermekek olyan tevékenységeken keresztül fejlődnek leginkább, amiben örömüket lelik. Erre az örömre épül az éneklés, a zenélés, a zenével való játék közismert képesség-készség- és személyiségfejlesztő hatása. Így a zene észrevétlenül tökéletesít számos képességet. Egy időben hat a két agyféltekére, hangolja azok működését. Formálja az értelmet és az érzelmeket, tökéletesíti a mozgást, az észlelést, segíti a szociális érést.

A foglalkozást vezeti Szalkai Dénes, aki 2001 óta a Kövér Béla Bábszínház tagja, ahol aktívan részt vesz a darabok színpadra állításának zenei aláfestésében, emellett gyerekeknek játszó zenekarukkal szorgalmasan járják a fesztiválokat.

 • Korosztály: 5-7 év (csoportlétszám: 10 fő)
 • Időtartam: 60 perc
 • Időpont: szerda 16:30-17:30
 • Ár:  6.000 Ft/fő/hónap

További információk:

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!