Jelenlegi hely

Kipróbáltuk, megszerettük! Gyertek Ti is az újszegedi liget játszóterére!

Több hónapos felújítás után újra látogatható az újszegedi Erzsébet liget. A park modernizálására megérte várni, a liget az egész család számára tartalmas kikapcsolódást nyújt. Itt a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki el tudja magát foglalni, lehetőség van kutyákat lemozgatni a kutyafuttatóban, lehet játszva tanulni a tanösvényeken, sportolni egyedül vagy csapatban, vagy csak ráérősen pihenni és piknikezni az óriási zöld gyepen.

Mi a legnagyobb izgalommal az új játszóteret vártuk.

Kipróbáltuk, nem csalódtunk!

Az új, kibővített játszótér a liget délkeleti részén található, a Székely sor és a Temesvári körút ölelésében.

A  kerítéssel elkülönített részen a különböző mászókák és hinták alá gumiborítást helyeztek, így a gyerkőcök bátran mászhatnak, kúszhatnak a játékokon. A kivitelezők a legkisebbekre is gondoltak: a kicsikre 2 babahinta, kapaszkodós libikóka, egy kisebb kör alakú mászóka és egy aranyosan kivitelezett „kacsacsapat” vár.

A nagyobb gyerekek egy igazi indián totemoszlopnak, indiánsátornak, hintáknak, egy viszonylag nagy területű homokozónak és a játszótér hőscincér alakú mászókájának örülhetnek.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért éppen hőscincér? Nos, megyénkben csak itt található meg a nagy hőscincér. Alakja, gömbölyű szeme, két nagy csápja egy kicsit távolabbról ismerhető fel könnyedén. Ha éppen alatta álltok, akkor csak élvezzétek a nagy, csúszdával és kötélhágcsókkal ellátott mászókát.

A mászóka meghódításán túl a gyerekeket várja a cincér mellett található, felújított csőcsúszdás vár is.

A játszótéren kényelmes padok, szemetes kosarak, asztalok segítik a babakocsikkal érkezőket és a hosszabb ideig maradókat. A kerítéssel elválasztott, szigorúan vett játszótéren kívül megmaradtak a nagy betonborítású pályák kosárpalánkokkal, gördeszkás elemekkel, ahol már a gyerekkorból lassan kinövő csemetéink is el tudják magukat foglalni.

Gyertek, próbáljátok ki!

szági, Szegedimami

Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek. Megosztásokat is köszönjük.

Köszönjük, hogy ajánlod a Szegedimamit!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!