Jelenlegi hely

Kirándulni Szeged központjában?! Igen! Gyertek, megmutatjuk, hol tudjátok megtenni!

Szeretnél friss levegőn lenni közel a belvároshoz? Szeretnéd, ha a gyermekeid jobban megismernék a természetet, de nincs időtök hétvégén elutazni? Gyertek, megmutatjuk, hol tudjátok megtenni!

A képen látható kacskaringós ösvény és futópálya igazán nincs messze. Szegedről jöhettek akár gyalog vagy biciklivel is, mert ez a felújított újszegedi Erzsébet liget.

A szépen rendbe tett park előnyeit sokan már biztos ismeritek. A kutyafuttatónak, a felnőtteknek kihelyezett fitneszgépeknek, a szuper új játszótérnek sokan örülünk. Most a park egy újabb szerethető oldalát, a tanösvényét mutatjuk be nektek.

Akár egy pihentető erdei sétát terveztek, akár egy iskolás osztállyal érkeztek, hogy a gyerekek jobban megismerjék a természetet, a tanösvény táblái tartalmas szórakozást, bő ismeretanyagot nyújtanak a park növény-és állatvilágáról.

A tanösvény állomásait szépen kivitelezett táblákkal szerelték fel, az érdekes információk közérthetően, ábrákkal tarkítva jelennek meg. A szövegrészleteket grafika vagy fotó kíséri, ezzel is segítve az olvasnivaló befogadását.

Az ismeretszerzés mellett minden táblán egy-egy szórakoztató játék és a játékot továbbgondoló kérdések találhatóak, amelyet a csoportban kirándulók el tudnak játszani.

A 7 darab állomást 3 darab A, B, és C Madáritató feliratú táblák szakítja meg, amelyek tematikusan foglalnak össze hasznos ismeretet a madarakról.

Külön öröm, hogy az állomások tervezésekor arra is ügyeltek, hogy a fáradt kirándulók egy-egy táblánál meg tudjanak pihenni. A különböző felületű utakon megközelíthető táblák elé padokat és szemeteskukákat helyeztek el.

Ugye milyen szuper lett? Felfedezitek Ti is?

szági, Szegedimami

Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek. Megosztásokat is köszönjük.

Köszönjük, hogy ajánlod a Szegedimamit!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!