Jelenlegi hely

Vigyázz, kresz, rajt! – Közlekedési vetélkedő családoknak Szegeden!

Szeretnéd, hogy gyermekeid biztonságosabban tudjanak közlekedni? Fontosnak tartod, hogy megismerjék a KRESZ szabályait? A körültekintő, megfontolt közlekedés szabályait bizony nem csak a felnőtteknek kell alkalmaznia, hanem nagyon jó, ha a gyerekek már minél korábban megismerik ezeket a szabályokat. Idén díjazzák a legtöbb résztvevővel jelentkező iskolákat, amelyek akár 500 000 forint értékű iskolaszert is nyerhet!

Mi is ez a verseny?

Ez a gondolat hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évben megszervez.

Milyen feladatok várnak a résztvevőkre?

A rendezvényen a családok Kresz tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A legeredményesebb család Csongrád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, amelyre 2019. június 22-23-án kerül sor.

A családok, tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket. Az országos döntő fődíja egy Škoda  Fabia.

A Škoda  Fabia modellt bármely család megnyerheti, mely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

Idén díjazzák a legtöbb résztvevővel jelentkező iskolákat, amelyek akár 500 000 forint értékű iskolaszert is nyerhet!

Hogyan lehet nevezni?

A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. Jelentkezni itt tudtok!

Az iskolák részvételi szándékukat az orfkobb1992@gmail.com címre megküldött elfogadó nyilatkozattal jelezhetik, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton küld ki az intézményeknek. Az iskola igazgatója aláírásával elfogadja, visszaküldi az orfkobb1992@gmail.com címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz!

A verseny időpontja és helyszíne

2019. április 13-án 09.00 órától 14.00 óra, Rókusi Tesco Parkoló (Szeged, Rókusi krt. 42-64.).

Bővebben itt: https://www.facebook.com/events/774550869588002/ és itt https://www.kozlekedikacsalad.hu/

Forrás: https://www.kozlekedikacsalad.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!