Jelenlegi hely

Horos/s/szkópok margójára…avagy mire lehet hasznodra az asztrológia?

Néhanapján elolvasom a napi horoszkópokat. Néha jókat is derülök rajta. Na de mi a helyzet az asztrológiával? Gyere velem, megmutatom. Képzeld el, hogy 12 ragyogó színből kevertek ki Téged. A festékekből különböző arányban használt a titokzatos festő, az egyikből többet, a másikból nagyon keveset, vagy egyenesen semmit.

Ne keseredj el, jár hozzád egy színkód ingyen és bérmentve, mindössze a születésed pontos helyét is idejét kell hozzá ismerned.

Az már más kérdés, hogy a legtöbb esetben nem tudod, hogyan kell ezt a színkódot feltörni. Erre is van megoldás, egy képzett asztrológus.

Sokan tényleg csak az újságok, a netes platformok hasábjain megjelenő pár soros napi „horoszkóppal” azonosítják az asztrológiát, s lemondóan legyintenek..

’Rám ez nem illik’, ’mindig hülyeségeket irkálnak’, ’csak néha talál be’ – és teljesen igazuk van. Akinek a színkódjában hangsúlyos a csillagjegye /pontosabb kifejezéssel: a napjegye/ színe, arra többé – kevésbé passzolhat az általános leírás.

De mi a helyzet azzal, akinél köszönő viszonyban sincs a kettő? Az az asztrológia hibája vajon?

Vegyünk példának egy izgalmas színházi darabot. A dolog pikantériája, hogy először fogalmad sincs, milyen előadásra váltottál jegyet. Lehet dráma, vígjáték, kaland, musical, monológ.. stb.

A szereplők karaktere adott, a számuk is. Menet közben derül ki, hogy kik játsszák a főbb szerepeket. Négyen biztos, ezt jelzi a születési horoszkópodban a napjegy, az ascendens, a hold és a születési uralkodó.

Hogy hogyan alakítják a szerepeket, a ruhájuk színe árulja el.

A díszlet is 12 féle lehet. Van olyan, amelyikben több szereplő is tartózkodhat, van, amelyikben egy sem.

Miről szól a darab/od/?

Ebből még nem derül ki, ehhez meg kell vizsgálnunk a szereplők közötti kapcsolatokat. Vannak könnyű és vannak igen nehéz szereposztások. Erre a fényszögkapcsolatokból következtet az asztrológus.

Végezetül minden jó kis színdarabnak, /Milyen beszédes a nyelvünk! SZÍNdarab/, el kell jutnia a végkifejlethez, a célhoz.

Hisz ezért jött/él/ LÉTre. Ezért lélegzel. Ezért vagy. Ide vezet minden út. Ez a Te személyes mandalád.

Azt nem döntheted el, hogy elindulsz- e rajta, mert muszáj, de azt igen, hogy merre indulsz.

  • Inkább az izgalmakkal s nehezebb tapasztalatokkal teli utat választod?
  • Vagy megfejted a színkódodat, s viszel magaddal egy kis túlélő pakkot?
  • Vagy esetleg megkeresed a legkényelmesebbnek tűnő ösvényt, ám idővel kilyukad a bakancsod, s így egyre kellemetlenebb a haladás?

Utad során óhatatlanul találkozol nem egy útitárssal. Van, aki hosszabb ideig marad, van, akit egy életen át magad mellett tudhatsz.

Vannak olyan útitársaid is, akikkel nehéz együtt utazni, mert a hiányosságaidra világítanak rá, amin dolgoznod kell magaddal kapcsolatban.

Az asztrológia az utóbbi évtizedekben kiegészítő társa lett több pszichológiai irányzatnak is.

C. G. Jung, az analitikus pszichológia megalkotója sűrűn használt születési horoszkópot a nehezebb eseteinél. Így ír erről:
„ Nagyon gyakran úgy találtam, hogy a születési ábra magyarázatul szolgált arra, amit más módon képtelen lettem volna megérteni. Ezek a tapasztalatok alakították ki bennem azt a meggyőződést, hogy az asztrológia nagy hasznára lehet a lélektannak…”

Neked miben lehet hasznodra?

Az önismeretben. Jobban megérted a mozgatórugóid, a viselkedésed okait, a benned futó szülői programokat, azaz milyen maszkokat/álarcokat viselnek a szereplőid.

Segítséget nyújt a társas kapcsolataidhoz is. A pároddal, a gyermekeiddel, a szüleiddel való harmonikusabb viszony kialakításához adhat kulcsot.

Érdemes megfigyelned azt is, milyen napjegyű emberek vesznek javarészt körül. Érdekes és elgondolkodtató felfedezés, hogy mit üzen ezzel a ’titokzatos festő’…

Miben nem lehet hasznodra?       

A végére hagytam a feketelevest. Azt nem tudja megmondani még az asztrológus sem, hogy melyik buszra szállj fel, amin találkozni fogsz Józsival, az életed szerelmével, s lesz három gyermeketek, két kutyátok, s Piripócson éltek majd hatalmas boldogságban.

Abban viszont teljesen biztos vagyok, kezded kapizsgálni a lényeget… hiszen ’meg vagyon írva a csillagokban..’

Kalandra fel!


Szerző:Vincze Vilmosné /Nagy Erika/ - Kecskemét
Transzperszonális pszichológus

Már gyerekként is vonzott a lélek világa, először mégis másfelé kanyarodtam el az utamon. Hiába voltam azonban sikeres abban, amit csináltam, valami hiányzott. Majd jött egy 'nagy pofon', ami rávilágított arra, hogy komoly változtatásra van szükség az életemben. Elkezdtem kutatni a miérteket. Ennek egyenes következményeként transzperszonális pszichológus diplomát szereztem Budapesten, s azóta is folyamatosan képzem magam. Tudom, mennyire nehéz kilépni a komfortzónából, s elindulni a változás felé. El kell engedni a régit, hogy jöhessen az új, ami teljes szívet és elhatározást kíván, s rengeteg Énidőt. Ebben segítek azoknak, akik a miértjeikre válaszokat szeretnének, mert különböző nehézségű feladatokkal, problémákkal küzdenek a mindennapjaikban.
www.facebook.com/Gondolatébresztegetők

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére